06 42 32 7770 info@belgica.nu
Selecteer een pagina

In het weekend van 12 en 13 mei werden coalitieonderhandelingen voor een nieuw Leids bestuur gevoerd aan de transparante vergadertafel van Belgica in Leiden. De onderhandelingen tussen D66, GroenLinks en de PvdA in Leiden zijn geslaagd meldt griffier Gerald van Leiden. (twitter: @D66Leiden, @GL_Leiden @PvdALeiden)

Het Leidsch Dagblad meldt: “Wat er in het akkoord staat, daarover willen partijen nog niets kwijt en het moest maandagavond ook nog aan de raadsfracties worden voorgelegd.

Als het trio de zegen ontvangt van de raadsleden dan krijgt Leiden zeer waarschijnlijk een wethoudersploeg van vier vrouwen en twee mannen. Het gaat dan om Fleur Spijker (D66), Paul Dirkse (D66), Marleen Damen (PvdA), Yvonne van Delft (GroenLinks) en Martine Leeuwis (GroenLinks). En dan is er nog burgemeester Henri Lenferink als zesde lid.” (https://www.leidschdagblad.nl/leiden-en-regio/d66-groenlinks-en-pvda-vormen-nieuw-college-leiden)

Belgica vergaderruimte