06 42 32 7770 info@belgica.nu
Selecteer een pagina

Leiden, 23/24 september 2017, 12.00 – 18.00 uur

Ook dit jaar organiseert en presenteert Museum De Lakenhal de jaarlijkse Kunstroute in Leiden. Dit keer is het startpunt het historische gebouw van ARS aan de Pieterskerkgracht 9a. Hier is op 23 september om 10.30 uur ook de feestelijke opening van de Kunstroute. De gratis routegids met plattegrond en met alle verdere informatie over deelnemende kunstenaars en locaties is hier verkrijgbaar.

In het gehele gebouw ontvangt ARS kunst, kunstenaars en publiek. Op de begane grond  is een tentoonstelling met werk van deelnemende kunstenaars die een atelier buiten de Singel hebben en performancekunst, schilderijen en een installatie van jong talent van ‘Art Kitchen”. Ook de prijswinnaars van Young Stars (eindexamenleerlingen beeldende vorming) tonen hun werk. Her werk van Vincent Dekkers, Stadsfotograaf Leiden 2016-17 wordt digitaal gepresenteerd in de sfeervolle bestuurskamer van ARS. In de bovenzalen biedt ARS leden, die buiten Leiden wonen en werken, de mogelijkheid toch aan de Leidse Kunstroute deel te  nemen. Informatie over de activiteiten is te vinden op www.kunstrouteleiden.nl.

Het unieke van  de Kunstroute Leiden is de laagdrempeligheid waardoor ieder bezoeker zich uitgenodigd kan voelen de galeries of ateliers binnen te gaan en vragen te  stellen over inhoud of technische aspecten van de getoonde werken. De Leidse Kunstroute biedt de uitgelezen mogelijkheid de kunstenaars in hun werkomgeving te treffen en te spreken.

De Kunstroute wordt bij het startpunt ARS, Pieterkerkgracht 9a feestelijk geopend op 23 september, 10.30 uur.

De tentoonstelling is te zien op 23 en 24 september van 12.00 – 18.00 uur.