06 42 32 7770 info@belgica.nu
Selecteer een pagina

Muzikaal jazzkwartet A Traveller’s Tale traden op 16 maart op bij Belgica in Leiden in het kader van Jazz in de kamer. Drie keer 25 mensen kwamen geboeid luisteren naar een buitengewoon enthousiast optreden.

A Traveller’s Tale maakt muziek voor op reis, muziek die je doet denken aan het Amerikaanse platteland, aan Tom Waits en J.J. Cale. Contrabassist Eric van der Westen (Sezen Aksu), gitarist Aron Raams (Gare du Nord) en trompettist Angelo Verploegen (The Houdini’s) brengen een uniek, origineel soort Americana waarin blues, folk, country en jazz samenkomen.

Op het album J.J. volgt A Traveller’s Tale de in 1911 geboren Jean Jacques (J.J.) Albanel op zijn levensreis over het Amerikaanse platteland langs grote imponerende steden naar het door oorlog getekende Europa van zijn Franse vader, om uiteindelijk terug te keren naar het land van de onbegrensde mogelijkheden en de gebroken dromen.

Naast J.J. Cale, Tom Waits en Johnny Cash is het trio geïnspireerd geraakt door filmische roadtrips als in Blue Highways van William Least Heat-Moon en Paris, Texas van Wim Wenders. J.J. vertelt over de doorlopende zoektocht naar existentiële harmonie in een leven vol tegenslagen.

Eric van der Westen bracht in 1999 samen met de Afrikaanse gitarist Louis Mhlanga de cd Song For Nomsa uit. Het album werd vooral op het Afrikaanse continent een kaskraker. Met Mhlanga toerde Eric van der Westen nadien enkele jaren over de wereld.